O reţetă de macarons cu lămâie absolut delicioasă şi mai simplă decât ai crede. Cel mai bun desert fără făină.

1.   Pentru aluat, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se continuă baterea până ce se obţine o spumă tare care se colorează cu colorant.

2.   Se adaugă făina de migdale şi se amestecă uşor. Apoi, se pune aluatul într-un poş şi se eliberează mici cantităţi în tava de copt. Se lasă 15 minute la temperatura camerei şi apoi se coc 10 minute.

3.   Pentru cremă, se rade coaja şi se presează lămâile pentru a obţine sucul.  Cele două ouă cu 135 g zahăr se pun într-un castron, se adaugă coaja şi sucul de lămâie, ghimbir ras şi se pune castronul la bain-marie. Se amestecă până ce se obţine o cremă omogenă, care se scoate de la baia de aburi şi se amestecă până ce se răcoreşte. Se pune untul, se amestecă şi se dă la rece 30 de minute.

4.   Se lipesc apoi rotocoalele coapte şi, dacă este posibil, se lasă de pe o zi pe alta.