Carpaccio de anghinare cu brânză şi castane
O reţetă sofisticată, propusă de Alexandru Iacob, câştigător “Topchef” . Învaţă să faci carpaccio de anghinare:
1. Anghinarea se curăţă şi se taie felii foarte subţiri. Feliile se pun într-o tavă întinsă şi se stropesc cu zeama de lămâie. Se lasă la marinat 30 minute.
2. Brânza de capră, piureul de castane, uleiul de măsline și sarea de mare și se amestecă energic până se obține o compoziţie omogenă şi puţin pufoasă. Roşiile se decojesc, se curăță de seminţe, apoi se pun în ulei de măsline şi se lasă 30 minute. Apa, oţetul de fructe şi lecitina de soia se amestecă până se dizolvă lecitina.
3. Lichidul obţinut se pune într-un vas mare şi se bagă în mixer până se obţine o spumă (vasul trebuie să fie puţin înclinat când se bagă mixerul).
Mod de prezentare: Feliile de anghinare se lipesc între ele cu mousse-ul de brânză şi se reconstruieşte o anghinare. În mijloc se pun restul de brânză, feliile de roşii şi spuma din oţet de fructe.