Tort cu frişcă
Un tort care arată bine şi are un gust pe măsură. Iată reţeta unui tort cu frişcă delicios!
1. Pentru blat, se amesteca faina si praful de copt, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Când începe sa se formeze spuma, se adauga zaharul si se continua baterea.
2. Se diminueaza viteza mixerului si se adauga cele 4 galbenusuri odata, se amesteca si apoi se adauga faina si praful de copt. Se omogenizeaza si se toarna imediat în forma de copt. Se da la cuptor 20 de minute si apoi se lasa sa se raceasca în tava.
3. Pentru crema, se pun într-o craticioara laptele, zaharul, oul, vanilia si amidonul. Se amesteca bine cu telul si se pun la foc mic, amestecând încontinuu. Dupa ce a devenit groasa crema, se trage de pe foc, se adauga unutul, se amesteca si se da la frigider pentru doua ore.
4. Se taie blatul, se umple cu crema si apoi se acopera cu frisca batuta rece. Pentru glazura de ciocolata, se topesc ciocolata si untul si dupa aceea se adauga frisca. Cu aceasta se decoreaza tortul, dupa imaginaţie. Se da la rece pentru 12 ore.