Tort de ciocolată
Ce poate fi mai bun decât un tort cu ciocolată? Încearcă această reţetă simplă!
1. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină tava de tort. Separat, cacaua şi făina se amestecă şi se cern. Ouăle se mixează cu zahărul până ce îşi triplează volumul, apoi se adaugă făina cu cacaua şi se toarnă în forma unsă.
2. Se dă la cuptor pentru 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească complet.
3. Pentru cremă, se rupe ciocolata şi se toarnă peste ea jumătate din cantitatea de frişcă fiartă. Se amestecă şi, după topirea ciocolatei, se adaugă şi restul de frişcă. Se lasă să se răcească în totalitate.
4. Se taie blatul în trei foi, se umple cu cremă şi se aşază pe platoul de servit. Se topesc la bain-marie ciocolata şi uleiul şi se toarnă peste blat. Se lasă să se răcorească şi apoi se dă la rece pentru o oră.