Învaţă să prepari un desert cu nume haios: tulumba, care va ameţi invitaţii.

Mod de preparare:

1. Întâi se prepară siropul pentru care, într-o crăticioară, se pun pe foc zahărul, 170 ml apă şi sucul de lămâie. Se amestecă până ce zahărul este topit şi se lasă la fiert aproxi­mativ 10 minute până ce se obţine un sirop gros. Se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească.

2. Pentru aluat, margarina se pune într-o crăticioară, se lasă să se topească, se adaugă 3 linguri de apă şi un praf de sare. Se lasă să clocotească şi apoi se pune toată făina odată. Se amestecă energic până ce se obţine un aluat. Se lasă la răcit şi apoi se încorporează pe rând ouăle. Din aluat se rup mici bucăţi care se modelează sub formă de suluri peste care se trece mânerul unui cuţit pentru a-i da un aspect estetic.

3. Uleiul se încinge într-o tigaie şi se prăjesc sulurile de aluat. După prăjire, toate sulurile se trec prin sirop şi se aşază pe un platou.