Trandafiri
Învaţă să prepari trandafiri aromaţi.
Mod de preparare:
1. Se scoate untul din frigider cu o oră înainte de pregătire şi se taie în cuburi mici.
2. Făina, drojdia, zahărul, sarea şi ouăle se amestecă la mixer şi apoi se adaugă apa de flori de portocal şi laptele călduţ, puţin câte puţin.
3. Când începe să se întărească, se scoate de la mixer şi se frământă cu mâna. La final, se pune untul, se mai frământă 10 minute şi apoi se lasă la crescut 30 de minute.
4. Pe masa presărată cu făină se pune aluatul, se întinde cu sucitorul şi se decupează cercuri de 8 cm diametrul. Fiecare cerc se taie în patru iar mijlocul trebuie să rămână întreg. Cele patru bucăţi mici se pun una în cealaltă şi se formează petalele.
5. Se aşază toţi trandafirii în tava de copt, se ung cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se lasă aşa la crescut încă 30 de minute. Înainte de a pune tava în cuptor se presară, după gust, seminţe de susan. Se coc 30 de minute.