Învaţă şi tu să prepari o prăjitură însiropată, cu fidea, ca în Orient.

 

Mod de preparare:

1. Se prepară întâi siropul pentru care zahărul şi 150 ml apă se pun pe foc şi, când ajung la punctul de fierbere, se adaugă sucul de lămâie şi păstaia de vanilie tăiată în două. Se lasă la foc mic să fiarbă 10 minute.

2. Două şervete curate de bucătărie se îmbibă cu apă şi se presează foarte bine. Apoi, între cele două şervete se pune fideaua şi se lasă aşa 20 de minute să se rehidrateze.

3. O formă de cuptor se unge cu 20 g unt şi se repartizează jumătate din cantitatea de fidea. Peste aceasta se pune brân­za şi se acoperă cu restul de fidea. Se topesc cele 60 g unt şi cu o pensulă se unge fideaua care serveşte drept capac.

4. Se dă la cuptor pentru 20 de minute până ce fideaua devine aurie. Se scoate din cuptor şi se toarnă sirop fierbinte. Se lasă un minut să se îmbibe şi se presară cu fistic mărunţit. Se poate servi pe loc sau mai rece.