Tort “Mădă”
Un tort petnru ocazii speciale, datorită modului inedit în care arată. Şi totuşi, ca să îţi iasă şi ţie tortul “Mădă”, ai nevoie de multă răbdare, pentru că este de muncă!
1. Pentru blat, zahărul se amestecă cu cacaua și cu apa și se pun pe foc să fiarbă, până se topește zahărul. Se lasă la răcit 15-20 de minute, apoi se adaugă gălbenușurile unul câte unul și se amestecă repede. Se împarte compoziția în două. Într-o parte se amestecă cele 3 linguri de făină și cu albușurile bătute spumă. Se tapetează o formă de tort cu hârtie de copt și se toarnă compoziția, apoi se dă în cuptorul preîncălzit. Când trece testul scobitorii este gata. Se lasă să se răcească, apoi se taie în trei foi.
2. Pentru crema de ciocolată, se freacă bine untul până devine o cremă spumoasă și se adaugă cealaltă jumătate din compoziția de mai sus, amestecând ușor. Căpșunile se zdrobesc ca la piure și se încorporează în cremă. Separat, se topesc pe baie de abur smântâna cu ciocolata și zahărul până se omogenizează totul. Gelatina se hidratează cu 50 ml apă rece și se adaugă în compoziție, după ce a fost luată de pe foc, și se lasă 10 minute să se răcească. Apoi se omogenizează totul în crema de unt.
3. Pentru crema diplomat, ouăle cu zahărul se amestecă pe baie de abur până se topește zahărul. Se hidratează gelatina cu 50 ml apă rece și se încorporează în crema de ouă, după ce a fost luată de pe foc. Frișca se mixează bine până
se întărește și se adaugă în ea crema de brânză, apoi crema de ouă cu gelatina. Se omogenizează și se încorporează în ea
căpșunile tăiate.
4. Se așază prima foaie de blat, apoi se pune inelul de la forma de copt, se adaugă crema de ciocolată, a doua foaie de blat, peste care se pune jumătate din crema diplomat, ultima foaie și deasupra restul de cremă diplomat. Se ornează cu căpșuni, se toarnă gelatina roșie, pregătită după instrucțiunile de pe pachet și se dă la rece. A doua zi, se ornează cu frișcă și pepite de ciocolată și se servește.