Îngheţata de dude, un deliciu de care nu te poţi bucura pe tot parcursul anului, ci la început de primăvară, când apar gustoasele fructe. Uite cum se prepară:

1. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, lasând cam o lingură de zahăr și pentru albușuri, până când se obține o spumă deschisă la culoare.

2. Dudele se curăță de codițe, se spală și se pun într-o strecurătoare pentru a scăpa de surplusul de apă, apoi se amestecă cu smântâna și mierea de albine.

3. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și o lingură de zahăr. Într-un bol încăpător se amestecă spuma de ou cu amestecul de smântână şi dude, iar la sfârșit se pun albușurile, amestecând foarte bine.

4. Compoziția obținută se toarnă într-un vas care se dă la congelator pentru 5- 6 ore. După 2-3 ore se scoate vasul și se amestecă în compoziție pentru a evita formarea așchiilor de gheață.