Bucataria marocana este un amestec delicios de influente nord americane, mediteraneene si din Orientul Mijlociu.

Combinand deseori ingredientele dulci cu cele sarate, felurile de mancare de aici abunda de arome pe care te invitam sa le descoperi alaturi de noi. esigur, de la filmul Casablanca incoace, multi visam sa vizitam Marocul. Unii au fost, altii ezita, caci aceasta mica tara a Africii de Nord are destule mistere legate de vechile dinastii si de triburile care inca exista independente, alaturi de monarhia constitutionala care este la putere.

Marrakech este unul dintre cele mai vizitate orase ale tarii, dar si locul in care se stabilesc la pensie multi francezi, spanioli si, in ultimii ani, chinezi si refugiati sirieni.

Religia oficiala este islamul si, pentru orice turist, aceasta informatie este extrem de importanta caci inseamna respectarea unor reguli. In primul rand cea a zilei cu 5 chemari la rugaciune care trezesc turistii la 5 dimineata.

Cu toata aceasta particularitate, Marocul nu se plange de lipsa vizitatorilor din toate colturile lumii. Mirodenii ca in „1001 de nopti” Daca te intrebi ce contin de le da mancarurilor lor acel gust aparte, raspunsul este evident: condimentele speciale acestei lumi. Caci exista condimente de baza – chimen, sofran, boia de ardei, curcuma, piper negru, ardei iute, ghimbir, anason si semintele de susan – utilizate frecvent si condimente secundare – cuisoare, ienibahar, seminte de coriandru, schinduf si seminte de chimen – utilizate mai putin.

De asemenea, nu trebuie uitate plantele aromatice. Cele mai frecvent folosite sunt usturoiul, busuiocul, patrunjelul, coriandrul verde, maghiranul, menta, verbena gri si za’atar-ul. In plus, mai trebuie amintit faptul ca marocanii folosesc apa de trandafiri si apa de flori de portocal, pentru a aromatiza anumite bauturi si dulciuri, unele tagines si salate.

Insa daca vrei ceva definitoriu pentru bucataria marocana, acestea sunt lamaile conservate, folosite pentru a aroma o varietate de feluri de mancare – de la carne de miel si tagines la salate si produse sarate de patiserie. specialitati de neratat

O vizita se impune in Maroc fie si numai pentru a savura un cuscus veritabil pe care sigur il veti cauta ulterior.

Cuscusul, ca si alte retete marocane, nu se pregateste in 10 minute si, in general, bucaria este regatul femeilor marocane care transmit retetele din generatie in generatie.

Tajine este mancarea cea mai raspandita in Maroc si, desi nu este o reteta deosebita, ea iese in evidenta datorita modului de fierbere, in vase de ceramica. De unde si gustul special.

La capitolul deserturi veti fi rasfatati cu celebrele „coarne de gazela” dar veti regasi si chebakia pe care v-o prezentam alaturat.

Cat despre bauturile alcoolice, in general, musulmanii nu consuma insa, pentru turisti, barurile nu au restrictii. Iar ca o recomandare: incercati vinurile marocane a caror metoda de preparare coboara adanc in istoria lumii, in epoca romana.

Vacanta placuta!

Bucataria marocana este un amestec delicios de influente nord americane, mediteraneene si din Orientul Mijlociu. Combinand deseori ingredientele dulci cu cele sarate, felurile de mancare de aici abunda de arome pe care te invitam să le descoperi alaturi de noi.