Mini tartele cu legume sunt aperitivul ideal. Prepară şi tu această reţetă simplă!

1.    Se curaţa conopida de frunze, se rupe bucheţele si se pune la fiert în apa cu sare. Se lasa 15 minute si apoi se scurge bine.

2.    Între timp, se prepara aluatul pentru care faina se amesteca cu sarea. Apoi, se adauga untul moale si se desface cu degetele încorporând faina. Se adauga apa sau laptele si se amesteca pentru a obţine un aluat omogen. Se întinde aluatul pe masa, se taie bucaţi de marimea formelor si se tapeteaza formele. Se dau la cuptor, cu boabe de fasole puse în forme, pentru 10 minute.

3.    Între timp, conopida scursa se taie marunt, ouale se bat cu smântâna, li se adauga sunca taiata marunt, patrunjelul si se potriveste de piper si nucsoara.

4.    Se umple fiecare tarta cu amestecul de oua si conopida si se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se lasa sa se raceasca în forme si apoi se scot.