Învaţă să prepari nişte plăcinţele cu urdă la cuptor delicioase.

 

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, faina se amesteca cu untul folosind degetele. Dupa ce s-a obţinut un amestec sfarâmicios, se adauga apa amestecata în prealabil cu oţetul si un praf de sare. Se amesteca si se framânta un aluat moale care se da la rece pentru o ora.

2. Între timp, urda se desface cu furculiţa si se amesteca întâi cu doua linguri de smântâna si mararul tocat. Se adauga si a treia lingura de smântâna, daca amestecul este prea uscat.

3. Din aluat se rup bile de marimea unei portocale care se întind apoi pe masa presarata cu faina. Se pune umplutura, iar marginile se aduna spre centru, asemanator poalelor în brâu.

4. Se asaza într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu ou batut si se coc aproximativ 30 de minute.