Tort de bezea
Bezelele, bucuriile copilăriei. Iar dacă mai sunt şi într-un tort, cu siguranţă este destinat celor mai dragi ţie. Uite cum se prepară:
1. Pentru baza de bezea, se bat albuşurile cu zaharul pâna ce se obţine o spuma tare în care se adauga malaiul si oţetul.
2. În tava de copt se asaza o hârtie speciala de copt iar spuma se pune într-un pos din care se elibereaza, în cerc, un prim rând de bule de spuma, unele lânga altele. Apoi, se face al doilea cerc, mai mic, deasupra celuilalt. În cel de-al doilea cerc se lasa goluri din loc în loc unde vor fi montate gogoselele. Se da tava la cuptor pentru o ora si 15 minute. Apoi se lasa sa se raceasca foarte bine.
3. Pentru gogosele, se fierbe apa cu untul si, dupa ce acesta s-a topit, se trage de pe foc si se pune faina amestecata cu sarea dintr-o data. Se amesteca energic si chiar se bate puţin cu lingura. Se pune din nou pe foc pentrua se usca în întregime. Se trage din nou de pe foc, se lasa sa se racoreasca un pic si se pun ouale, unul câte unul, amestecând bine dupa fiecare. Apoi, pasta se pune în pos din care se elibereaza mici bule în tava de copt tapetata cu hârtie. Se dau la cuptor 15 minute la foc mare si 10 minute la foc mediu. Se scot si se lasa sa se raceasca.
4. Se pun gogoselele în locurile special lasate în coroana de bezea, se umple mijlocul cu îngheţata si se aduce la masa, eventual cu fructe si zahar pudra de decor.