Rulou de carne
Prepară un aperitiv aspectuos şi gustos cu carne tocată! Iată reţeta de rulou cu carne!
Pasul 1:
Aluatul se taie cât trebuie pentru rulada, cam jumatate. Cu un sucitor se întinde pentru o obţine o foaie subţire.
Pasul 2:
Ardeii, bine spalaţi, se coc, se presara cu sare si se lasa sub un capac 10 minute dupa care se curaţa de coaja si seminţe. Apoi se taie fâsii de 4-5 cm. Maslinele fara sâmburi se trec sub un jet de apa rece, se scurg bine si se toaca marunt.
Pasul 3:
Într-un castron se amesteca albusul usor batut, carnea tocata, ardeiul kapia copt si maslinele verzi tocate si ele. Se adauga oregano si se condimenteaza, dupa gust, ţinând cont de faptul ca si maslinele sunt sarate, chiar spalate. Se poate adauga si verdeaţa.
Pasul 4:
Amestecul de carne se pune într-o folie de aluminiu si, cu ajutorul acesteia, se modeleaza carnea sub forma unui sul. Apoi, sulul de carne se trasfera la mijlocul foii de aluat si se înveleste având grija sa nu fie mai mult aluat într-o parte decât în alta.
Pasul 5:
Ruloul de carne ambalat în aluat se transfera în tava de copt tapetata cu hârtie de copt. Se unge folosind numai galbenusul care se freaca usor cu un praf de sare. Se da tava la cuptor pentru 40 de minute, pâna când ruloul este auriu. Se taie dupa usoara racire.