Ai mâncat vreodată papricaş de iepure? Dacă nu, trebuie să încerci această reţetă simplă!

1.    Ceapa taiata marunt se pune la calit în ulei cu un praf de sare. Se caleste pâna se înmoaie şi devine transparenta, dupa care, în aceeaşi tigaie, se adauga şi carnea de iepure, alaturi de ceapa, şi se lasa pâna se rumeneşte uşor.

2.    Când carnea este rumenita, se adauga boiaua şi piperul şi se prajesc câteva secunde. Amestecul se stinge apoi cu apa fierbinte cât sa acopere carnea, care se lasa la fiert pâna ce va fi patrunsa şi frageda.

3.    Pentru a adauga smântâna trebuie întâi sa se uniformizeze temperaturile. Astfel, se adauga puţin câte puţin apa de la carne peste smântâna şi se omogenizeaza pâna smântâna e destul de calda, dupa care se poate adauga peste carne.  Se lasa smântâna sa dea un clocot şi se potriveşte gustul de sare şi de piper.

4. Papricaşul cald se serveşte cu multa pâine proaspata pentru sos.