Tartă cu grâu
Un desert special, pe care bunicile italiene ştiu s-o prepare cel mai bine. Le pregăteşti şi tu celor dragi o tartă delicioasă cu grâu?
1. Pentru aluat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pâna ce se obţine o crema spumoasa în care se adauga faina. Se amesteca cu mâinile pentru o mai buna încorporare si, apoi, cu vârful degetelor se adauga untul scos de la frigider cu câteva ore înainte. Se lucreaza în continuare cu mâna, fara a framânta prea mult, doar pentru încorporare. Apoi, se aduna aluatul într-o bila care se da la rece pentru 30 de minute.
2. Pentru umplutura, se fierbe grâul în apa, se scurge si se pune din nou pe foc în laptele clocotit înainte, cu un praf de sare, coaja de lamâie întreaga si scorţisoara. Se lasa la fiert la foc mic, pâna ce laptele a fost complet absorbit. Apoi, se transfera într-un vas, se scoate coaja de lamâie si se lasa sa se raceasca.
3. Într-un vas se pune brânza de vaci si se sfarâma bine cu lingura. Se adauga zaharul, galbenusurile, unul câte unul, un praf de scorţisoara, coaja rasa de lamâie. Se amesteca bine si se adauga grâul. Se bat spuma cele 4 albusuri si se adauga în amestecul cu grâu.
4. Din aluat se opreste o cantitate mica, de marimea unei mandarine, iar restul se întinde într-o foaie care se transfera în forma de copt. Se umple cu compoziţia de grâu care se niveleaza. Aluatul oprit se întinde si se taie fâsii care se asaza încrucisat peste grâu. Cu o pensula se unge cu galbenus si se da la cuptor pentru o ora, pâna ce aluatul este auriu. Se lasa sa se raceasca în tava si apoi se scoate si se aduce la masa presarata cu zahar pudra.