Dacă vrei să încerci un altfel de cozonac, diferit de cel cu nucă şi rahat, încearcă-l pe cel cu mac. E delicios!

1. Se prepara umplutura pentru care macul se pune într-o craticioara, se acopera cu apa si se fierbe 5 minute din momentul în care da în clocot. Apoi, se trage de pe foc si se lasa o ora în apa în care a fiert. Se scurge bine.

2. Pentru aluat, drojdia se desface în laptele calduţ si se amesteca cu ouale batute. Se toarna acest amestec în golul facut în faina si se încorporeaza foarte bine. Apoi, se adauga untul moale şi zaharul si se framânta din nou pâna la încorporarea completa. Se lasa o ora sa creasca.

3. Macul se mixeaza cu untul, zaharul, zaharul vanilinat, un ou întreg si un albus. Galbenusul se pastreaza pentru uns. Se adauga stafidele si fructele confiate taiate marunt.

4. Se întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 30-40 cm si se umple cu compoziţia din mac. Se ruleaza si se asaza în tava. Se lasa asa înca 30 de minute, apoi se coace 40 de minute.