Macarons de ciocolată
Ai făcut vreodată celebrele macarons? Ai ocazia acum să încerci folosind această reţetă simplă!
1. Faina de migdale si cele 155 g zahar pudra se amesteca si se cern.
2. Albusurile se bat spuma cu cele 50 g zahar pudra care se adauga în spuma de trei ori. Apoi, se adauga cacaua cernuta pentru a evita cocoloasele.
3. Amestecul de faina se încorporeaza în albusurile cu cacao, se amesteca bine si se pune compoziţia într-un pos. Se elibereaza mici rotunjoare în tava de copt tapetata cu hârtie, se bate usor tava de masa si se lasa 30 de minute sa se odihneasca aluatul.
4. Apoi, se coc 20 de minute, timp în care frisca lichida se toarna fierbinte peste ciocolata pentru a obţine o crema. Se amesteca pentru a ajuta topirea ciocolatei. Se lasa fursecurile sa se raceasca în totalitate si apoi se unesc doua câte doua cu crema de ciocolata. Sunt foarte bune si pe moment, dar specialiştii recomanda consumul lor abia peste 24 de ore de la preparare.