Drob în prapure
Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici.
1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa la fiert aproximativ o ora. Prapurele se pune în apa rece cu oţet.
2. Între timp, ceapa se toaca şi se caleste în ulei încins si apoi se trece prin masina de tocat împreuna organele de miel fierte şi pâinea înmuiata în lapte. Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga ouale şi verdeaţa taiata marunt. Toate ingredientele se amesteca bine pâna la omogenizarea completa.
3. În tava unsa cu ulei se aşaza prapurele bine scurs, iar marginile se lasa sa depaseasca tava. Se pune amestecul dat prin masina de tocat, se niveleaza si se acopera cu prapurele.
4. Se da tava la cuptor pentru 40 de minute. Drobul se lasa sa se raceasca în tava.