Învaţă să prepari o delicioasă tartă cu gelatină acrişoară.

Mod de preparare:

1. În robot sau cu mâna se amesteca rapid zaharul, faina si untul pâna ce se obţine un amestec nisipos în care se adauga galbenusul. Se amesteca, daca nu se leaga se mai adauga un galbenus, si apoi se aduna aluatul într-o bila care se înveleste în folie alimentara si se da la rece pentru 30 de minute. Apoi, se întinde si se coace 15 minute. Se lasa sa se raceasca.

2. Pentru crema, ouale întregi se freaca cu zaharul. Se topeste untul la foc mic, se adauga sucul de lamâie si coaja, si apoi crema de galbenusuri. Se amesteca încontinuu pâna ce aproape da în clocot. Se trage de pe foc si se amesteca din nou. Se adauga foaia de gelatina înmuiata în apa si presata.

3. Crema se toarna imediat peste aluatul copt si se da la rece pâna a doua zi.