Un aperitiv distractiv şi rapid de făcut, pentru ocazii speciale sau petreceri cu prietenii. Cârnăciorii în aluat merg foarte bine cu bere şi distracţii în mai mulţi!

1. Pentru aluat, se pune faina într-un vas, sarea se dizolva în apa si se toarna peste faina. Se amesteca bine si apoi aluatul se întinde pe masa, într-o foaie de un cm grosime.

2. Se asaza untul în mijlocul foii si se acopera cu cele patru colţuri ale foii. Se întinde din nou într-o foaie de un cm grosime si se pliaza în trei. Se lasa aluatul sa se odihneasca o ora.

3. Apoi, aluatul se întinde de 3 ori pe lungime si de 3 ori pe laţime, alternând o întindere pe lungime, împachetare în trei si apoi întindere pe laţime.

4. Dupa ce s-au facut aceste operaţiuni, aluatul se întinde definitiv, se taie fâsii de laţimea cârnaciorului, care se ruleaza si se asaza în tava de copt. Se presara cu mac si se lasa la cuptor 15 minute.