Tartă fragedă cu praz
Îţi plac tartele cu verdeaţă? Încearcă şi această tartă delicioasă cu praz după o reţetă simplă!
1. Pentru aluat, se pune faina într-un vas si se amesteca cu sarea. Se adauga untul taiat bucaţele si, dupa ce se sfarâma si se amesteca bine cu faina, se adauga galbenusul desfacut cu puţina apa.
2. Se framânta si se mai adauga apa, daca aluatul nu se leaga. Apoi, aluatul se întinde într-o foaie care se transfera în tava de copt si se presara cu cascavalul.
3. Partea alba de la praz se taie marunt si se caleste în unt. Se lasa pe foc aproximativ 15 minute. Ouale se bat si se amesteca cu laptele si smântâna.
4. În forma de copt, peste cascaval, se pune prazul calit, se toarna amestecul de lapte, se potrivesc de sare si piper si se da la cuptor pentru 35 de minute.