Bors de ciuperci
Învaţă să prepari un borş de ciuperci delicios.
Mod de preparare:
1. Toate legumele se curaţa şi se spala. Morcovul se trece prin razatoare, ţelina se taie cuburi mici, iar ceapa se taie marunt. În oala de fiert se pune uleiul sa se încinga si se pun legumele la calit. Se lasa 2-3 minute si apoi se toarna 2 litri de apa si se lasa la fiert.
2. Dupa 10 minute de fiert în clocot, se adauga cartofii, taiaţi cuburi si ciupercile spalate de apa în care au stat la conservat. Se lasa sa fiarba.
3. Între timp, oul se bate cu iaurt, sare si patrunjel, iar borsul se da într-un clocot.
4. Dupa ce cartofii au fiert, se toarna borsul, se lasa un clocot, si apoi se diminueaza focul si se drege cu oul batut cu iaurt. Se trage de pe foc si se serveste.