Piept de pui umplut cu brânză şi spanac
1. Se dezoseaza pieptul de pui. În lateralul fiecarei bucaţi de pui se taie un buzunar.
2. Separat, se opareşte spanacul, iar daca acesta a fost congelat, trebuie înainte decongelat şi scurs de tot excesul de apa. Se mixeaza apoi spanacul cu telemeaua şi, cu amestecul obţinut, cu o lingura, se umple pieptul de pui. Pentru mai multa singuranţa, înainte de preparare, piptul de pui se leaga cu sfoara de bucatarie, sa nu curga umplutura.
3. Bucaţile astfel aranjate se pun la prajit în ulei câte 3 minute pe fiecare parte, pâna devin aurii, apoi se dau cu sare, piper si cascaval ras si se baga în cuptorul încins la 200°C înca 15 minute.
4. În acest timp, se prepara garnitura de ciuperci, pentru care, într-o tigaie cu ulei încins, se pun la prajit ciupercile taiate cuburi, pâna se rumenesc. Se adauga sare şi piper, un caţel de usturoi taiat marunt şi o legatura de patrunjel tocat. Pieptul de pui se serveşte pe un pat de garnitura de ciuperci.