Plăcintă cu piersici
Îţi plac plăcintele cu fructe? Încearcă şi această plăcintă cu piersici după o reţetă delicioasă!
1. Pentru aluat, se amestecă untul cu zahărul şi apoi se mixează pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare.
2. Apoi, se adaugă făina şi se amestecă cu lingura întâi şi apoi se frământă pentru a obţine un aluat potrivit de tare.
3. Piersicile se scurg din compot, se taie bucăţi care se pun în tigaie cu unt topit şi stafide. Se lasă 10 minute pe foc, eventual adăugând un pic din zeama de compot. Se scutură tigaia şi, la final, se pune mierea şi se trage imediat de pe foc.
4. Aluatul se întinde şi se ridică marginile care se ciupesc între degete pentru a forma un coş. Se transferă cu grijă în tava de copt, se pune umplutura şi se unge cu ou. Se coace 30 de minute.