Plăcintă cu praz
Îţi plac mâncărurile cu praz? Încearcă această reţetă simplă de plăcintă cu praz care se face uşor şi repede!
1. Pentru aluat, făina se pune pe masă, se adaugă sarea şi untul tăiat bucăţele. Se omogenizează sfărâmând untul între degete. Când totul se transformă într-un amestec sfărâmicios se adaugă gălbenuşul şi se frământă. Apoi se adaugă apă, puţin câte puţin, amestecând pentru a forma un aluat omogen. Se lasă la rece timp de 30 de minute.
2. Pentru umplutură, se foloseşte numai partea albă a prazului care se taie rondele cât mai fine. Se topeşte untul într-o tigaie apoi se amestecă bine cu ouăle bătute, laptele, smântâna, sarea şi piperul.
3. Aluatul se împarte în două şi o parte se pune pe fundul vasului. Se presară cu caşcaval ras, se pune prazul oprind câteva rondele pentru decor şi apoi se toarnă amestecul de lapte şi ouă.
4. Se aşază a doua foaie de aluat, se fac câteva goluri unde se pun rondelele de praz păstrate şi se dă la cuptor pentru 35-40 de minute.