Îţi place bucătăria grecească? Încearcă şi tu această reţetă de plăcintă cu aluat grecesc. E simplă şi delicioasă!

1. Pentru foi, se amestecă toate ingredientele într-un vas şi, când s-a obţinut un aluat omogen, se transferă pe masa de lucru presărată cu făină.

2. Se frământă aproximativ 20 de minute, se adună într-o bilă şi se dă la frigider pentru 30 de minute.

3. Apoi, se împarte în două, se întind două foi şi una dintre ele se aşază în tava unsă foarte puţin.

4. Cele două tipuri de brânză se mărunţesc şi se amestecă cu smântâna şi ouăle.

5. Se toarnă umplutura în tavă, se acoperă cu cea de-a doua foaie (dacă rămâne aluat se congelează), se întorc marginile în aşa fel încât să nu curgă şi se unge plăcinta cu unt topit.

6. Se coace pentru 30 de minute, maximum, în funcţie de cuptor.