Tarte cu caramel şi nuci
Ai chef de un desert cu nuci? Se potrivesc de minune cu caramelul! Încearcă această reţetă de tarte cu caramel şi nuci!
1. Pentru tarte, într-un robot se marunţesc biscuiţii şi apoi se adauga scorţişoara, zaharul, untul topit. Se amesteca bine pâna ce se obţine un aluat nisipos.
2. Se aşaza acest aluat în forme mici de tarte care, toate, se pun într-o tava mare şi se dau la rece pentru 30 de minute. Apoi, se coc pentru 10 minute, se lasa sa se raceasca în forme şi apoi se scot.
3. Pentru caramel, se topeşte zaharul într-o cratiţa şi când a devenit auriu se trage de pe foc şi se adauga untul şi frişca lichida. Se amesteca şi se pune din nou pe foc, lasând sa fiarba pâna ce se îngroaşa, circa 15-20 de minute. Apoi, se raceşte vasul în apa rece iar siropul caramel se mixeaza pâna ce se obţine o pasta fina care se amesteca cu miezul de nuca uşor prajit anterior.
4. Se topeşte ciocolata şi se umple un sfert din tarta dupa care se adauga siropul caramel cu nuci. Se decoreaza dupa imaginaţie sau se lasa aşa.