Tiramisu cu îngheata de caise
Dacă tiramisu este prăjitura ta preferată, trebuie să încerci şi această reţetă simplă de tiramisu cu îngheţată de caise. Combinaţia este delicioasă!
1. Pentru îngheata, se mixeaza ouale, se adauga laptele calduţ si amidonul. Se pune cratiţa pe aragaz, la flacara mica si se amesteca 10 minute, pâna se îngroasa puţin, apoi se lasa la racit.
2. Între timp, se spala caisele si se mixeaza. Separat, se bate tare frisca. Dupa ce s-a racit crema, se adauga piureul de caise, se amesteca si apoi se adauga si frisca, se amesteca din nou, dupa care se da la rece.
3. Se face o cafea tare, apoi se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Se înmoaie piscoturile în cafea si se asaza în tava. Se pun ciresele sau visinele, iar deasupra lor se întinde un strat de îngheata, de aproximativ 5 cm înalime.
4. Se mai pune un strat de piscoturi înmuiate în cafea si un ultim strat de îngheţata de aproximativ 1-2 cm înalţime.
5. Prajitura se da la congelator pâna îngheaţa. Se scoate cu cel puţin 30 de minute înainte de servire si se orneaza dupa bunul plac.