Aceste gogoşi pufoase îţi vor aminti sigur de copilărie. Iată cât de uşoară e reţeta!

1. Se amesteca foarte bine ingredientele uscate: faina, praful de sare, zaharul, laptele si drojdia uscata.

2. Se adauga apa si ouale puin batute în prealabil. Se framânta aluatul cam 5 minute. Se pune apoi untul topit si se continua framântarea pâna aluatul devine moale si pufos. Daca aluatul este prea moale, se poate adauga înca puina faina.

3. Se formeaza aluatul într-o bila, se pune într-un castron si se lasa sa stea la dospit cam o ora, o ora jumatate pâna creste si îsi dubleaza volumul.

4. Pe masa presarata cu faina alba, se întinde aluatul în grosime de un centimetru. Se taie cu un pahar mare cercuri si cu o forma mai micua un cerc în mijloc. Se lasa gogosile taiate sa stea cam 30 de minute pâna cresc. Se pun apoi la prajit în ulei încins si se lasa cam un minut pe fiecare parte pâna devin aurii. Se scot pe un servet de hârtie, se lasa sa se scurga puin, dupa care se tavalesc prin zahar pudra.