O salată de crudităţi cu gust special. Te-ai gândit până acum să adaugi şi măr în compoziţie?

1. Se curăță morcovii, țelina, mărul și usturoiul, apoi se dau pe răzătoarea mică. Peste răzătura de țelină se adaugă jumătate din zeama de lămâie, pentru a nu-și schimba culoarea. Legumele rase și mărul se storc bine, se sărează, se piperează și se amestecă cu maioneza.

2. Pieptul de pui se prepară la grătar, după care se taie în bucățele mici și, de asemenea, se amestecă și el cu maioneza. Se ia o formă rotunda, se udă cu un pic de apă, apoi se pune pieptul de pui pe primul strat, după care se adaugă salata de crudități, se apasă bine și se răstoarnă pe farfurie. Va ieși o frumoasă formă rotundă: pe stratul de jos va fi salata, iar deasupra, pieptul de pui.

3. Se montează salata: se pun în mijloc o linguriță de porumb, 2-3 feliuțe de măr și frunzele de mentă. Farfuria se va decora cu roșii, ardei și cu semințe de rodie.