Ai preparat vreodată mâncare de năut? Dacă nu, e momentul să încerci. Urmează această reţetă simplă!

1. Cu o seara înainte, nautul se spala si se pune la înmuiat într-o cantitate de apa dubla celei de naut. A doua zi, se scurge si se pune la fiert în apa rece pâna se înmoaie, aproximativ 2 ore.

2. Se taie dovleacul în cubulee potrivite si se opareste în puina apa, apoi se scurge.

3. Între timp, se rade morcovul si se toaca ceapa fin. Se pun la calit în uleiul încins, se adauga nautul scurs si puin din zeama în care a fiert. Se lasa 10 minute la foc mic, apoi se adauga dovleacul, sare dupa gust si amestecul de piper.

4. Se scutura cratia pentru a evita sfarâmarea dovleacului si se stropeste cu zeama de lamâie. Mâncarica este ideala pentru zilele de post datorita coninutului mare de proteine pe care îl conine nautul.