Spuma de ciocolata
30 minute
4 portii
Usor
Spuma de ciocolata este un desert rafinat, care iti rasfata papilele gustative. In sezonul cireselor poti folosi aceste fructe pentru a adauga un plus de gust.
Ingrediente
200 g cirese
300 ml vodca
Ingrediente pentru spuma
200 g zahar pudra
250 g ciocolata neagra de menaj
200 g unt
4 oua
cirese si frisca pentru servit
Mod de preparare:
1. Cele 200 g cirese curaţate de samburi si taiate marunt se amesteca bine cu vodca si se lasa la rece pentru 24 de ore, acoperite cu folie alimentara.
2. Pentru spuma, se pune zaharul într-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa sa se topeasca pe foc.
3. Se trage de pe foc, se adauga ciocolata rupta, se amesteca bine, se pun apoi galbenusurile si untul. Se amesteca bine.
4. Se bat albusurile spuma cu un pic de zahar pudra, se adauga în crema de galbenusuri si se lasa o noapte la frigider. Se serveste cu ciresele în alcool, frisca si cirese proaspete.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews