Îţi plac prăjiturile cu gem? Atunci trebuie să încerci aceste delicioase cornuleţe moi cu gem de prune. Este o reţetă simplă!

1. Într-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pâna ce se topeste zaharul. Se adauga esenţa de portocale si apoi untul moale. Se mixeaza în continuare si apoi se foloseste lingura de lemn.

2. Se amesteca faina cu drojdia, se pun într-o sita si se cerne jumatate din cantitatea de faina si drojdie. Se amesteca bine si apoi se adauga si cealalta jumatate a fainii cu drojdie.

3. Pe masa presarata cu faina se întinde aluatul, cât mai rotund si apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se asaza o linguriţa de gem si se ruleaza începând de la baza. Capetele se aduc puţin spre interior si apoi se asaza cornuleţele fie într-o tava unsa, fie într-o tava tapetata cu hârtie de copt.

4. Se coc 20 de minute si dupa ce se racesc, se presara cu zahar pudra.