Lasagna cu brânză
1. Foile de lasagna se pun să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet în apă cu sare și ulei. După ce s-au înmuiat, se scot într-o sită și se lasă 2-3 minute în apă rece. Apoi se scot și se acoperă cu o folie de plastic, să nu se lipească între ele și să nu se usuce.
2. Separat, se rade telemeaua pe răzătoarea mică și se amestecă cu brânza dulce, cu untul moale și cu 4 ouă bătute spumă. Se amestecă bine și se obține o cremă de brânză consistentă.
3. Se unge tava cu unt și se tapetează cu pesmet, apoi se pune un rând de foi de lasagna, un rând din compoziția de brânză, un rând de foi, brânză și ultimul strat de lasagna. Înainte de a o băga în cuptor, se acoperă cu cele 3 ouă rămase, bătute spumă, împreună cu smântâna. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil și se lasă aproximativ 60 de minute.