Cartofi nature cu somon
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, cu sare şi apă. După ce au fiert, se lasă să se răcorească şi se curăţă de coajă.
2. Separat, se spală bine fileul de somon cu jet de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.
3. Între timp, se taie cartofii cubuleţe şi se amestecă cu untul lăsat la temperatura camerei, caşcavalul ras şi cu smântâna. Se presară sare, după gust, şi se bagă câteva minute în cuptor, până se rumenesc.
4. Se condimentează fileul de somon cu sare, piper şi cimbru şi se coace pe grătarul bine încins. Se întoarce de pe o parte pe cealaltă la intervale de 5-8 minute, ca să se rumenească uniform.
4. După ce s-a făcut somonul, se taie bucăţele. Cartofii nature se servesc ornaţi cu mărar tocat mărunt şi cu bucăţelele de file de somon.