Supa-crema de ciuperci
30 minute
4 portii
Usor
Cea mai simpla reteta de supa-crema de ciuperci. Perfecta pentru vegetarieni si pentru cei care tin dieta.
Ingrediente
500 g ciuperci albe
1 litru supa de pui
100 ml smantana
1 ceapa alba
100 g unt
100 ml vin alb
Ingrediente pentru servit
200 g jambon
patrunjel
Mod de preparare:
- Ciupercile spalate foarte bine se desfac de pe picioruse si numai palariile se taie felii cat mai subtiri.
- Ciupercile se pun la calit in unt alaturi de ceapa taiata marunt. Dupa acest timp, se toarna vinul si apoi supa. Se lasa la fiert.
- Dupa ce au fiert ciupercile, se adauga smantana si se mixeaza.
- Jambonul taiat fasii se rumeneste in tigaie, fara niciun pic de grasime. Se aduce supa la masa cu jambon si patrunjel.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews