Aripioare crocante
1. Aripioarele se taie, se spală şi se pun într-o oală. Se acoperă cu 2 căni de apă rece în care se dizolvă 1/2 linguriţă usturoi granulat, o linguriţă de condimente din legume uscate şi o linguriţă de sare. Se lasă la frigider 2-4 ore.
2. Se pune oala pe foc şi se fierb aripioarele 10 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg apoi de apă şi, după ce se răcoresc puţin, se şterg cu şerveţele absorbante de bucătărie.
3. Se bate oul, apoi se adaugă laptele. Într-o cutie cu capac se amestecă făina cu chili, 1/2 linguriţă de sare şi un vârf de linguriţă de usturoi granulat.
4. Se trec aripioarele prin amestecul de făină, apoi prin cel de lapte şi iar prin cel de făină. Se încinge uleiul şi se prăjesc.
Încearcă şi reţeta de aripioare cu sos de usturoi!