1. Fasolea mixtă se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, fasolea se fierbe 10 minute, apoi se clăteşte bine. Bulgurul se spală în trei ape, se lasă la înmuiat 30 minute în apă rece, după care se scurge apa neabsorbită din bulgur strângând bulgurul înmuiat în pumn. Se spală lintea.

2. Între timp se încălzeşte ulei de măsline într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă fasolea, lintea, bulgurul, foile de dafin şi se amestecă bine. Se adaugă apă îndeajuns pentru a fierbe fasolea şi lintea, dar nu ca la o supă. Se fierbe 35 de minute. Se adaugă dovleceii spălaţi şi tăiaţi în felii groase de 2-3 cm. Se mai fierb 5-10 minute sau până ce legumele sunt moi.

3. La final se adaugă porumbul, zeama de la lămâie, sare, piper. Se serveşte cu mărar, pătrunjel tocat şi salată de roşii (opţional).