1. Se spală păstrăvii în 3-4 ape, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi măcinat. Se acoperă şi se lasă aproximativ o oră la macerat.
2. Se curăţă fasolea, se rupe şi se pune să fiarbă în apă cu sare.
3. Se taie baconul cubuleţe, roşia şi ardeiul la fel şi se călesc în puţin ulei. După ce s-au rumenit, se condimentează cu sare şi piper şi se dau la rece. Fasolea fideluţă fiartă se pune într-un bol, se potriveşte cu sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline şi oţetul balsamic.
4. Păstrăvii se trec prin mălai şi se prăjesc în uleiul încins. Se scurg  de ulei pe un prosop de hârtie şi se servesc pe pat de fasole verde. Pe deasupra, se presară baconul prăjit, felii de lămâie şi pătrunjel.