Reţete: Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde
► Spanacul se spală şi se se scurge de apă. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie bucăţi. Bucheţelele de conopidă se fierb cca 7 minute în apă sărată, se scot şi se scurg bine de apă. Se taie capetele la sparanghel şi se fierb 10 minute în apă cu sare, apoi se scot şi se scurge bine de apă, după care se taie în bucăţi mai mici. Anghinarea se scurge de apa din conservă şi se taie în sferturi.
► Ardeiul se spală, se curăţă, se scot sâmburii şi se toacă mărunt. Oţetul se amestecă cu muştar, piper şi ulei, se adaugă şi ardeiul tocat şi se amestecă un sos, care se toarnă peste legumele pregătite.
► La servire, se aşază pe farfurie frunzele de spanac, peste care se pun legumele cu dressingul din muştar şi oţet.