Ciupercuţe murate, cu rozmarin
► Ciupercuţele se curăţă cu atenţie de pieliţa pălăriei şi se spală foarte bine. Ciupercile mai mari se taie în sferturi. Rozmarinul se spală şi se curăţă de pe crenguţe.
► Se fierb 500 ml de apă, în care se toarnă oţetul, sarea şi rozmarinul. Se pun şi ciupercile, se lasă 5 minute pe foc, apoi se dau deoparte. Ciupercile şi rozmarinul se scot şi se scurg de zeamă.
Se curăţă usturoiul şi se amestecă cu piperul boabe, cu ciupercile şi cu rozmarinul, se amestecă bine şi se împarte compoziţia în cele 2 borcane, lăsând puţin spaţiu deasupra. Se toarnă şi uleiul de măsline, lăsând cam 1 cm liber. Se închid borcanele, se lasă peste noapte să se odihnească, după care a doua zi se completează cu restul de ulei de măsline.