Gogoşi umplute cu vişine
► Se prepară un aluat din drojdie, 100 ml de lapte călduţ, 30 g zahăr şi făină, care se cerne într-un castron.
► Se adaugă restul de zahăr, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile de ou amestecate cu zahărul vanilat şi restul de lapte. Se adaugă untul topit, călduţ, un vârf de sare şi aluatul crescut şi se frământă un nou aluat moale. Se mai lasă să crească.
► Se întinde aluatul, se taie bucăţi şi în fiecare bucată se înfăşoară câteva vişine.
► Se unge o tavă cu puţin unt topit, astfel încât prăjiturile să nu se lipească. Se coace în cuptorul preîncălzit, până când capătă o culoare aurie. Se presară cu zahăr pudră înainte de servire.
Scoate sâmburii vişinelor dacă sunt proaspete şi scurge-le puţin. Astfel, aluatul nu se va încruzi.