Ruladă Wellington de vită
Presărați sare și piper peste carne.
Într-o tigaie mare, topiți untul(50 g) și adăugați și uleiul. Prăjiți mușchiul de vită la foc iute, cam 5 minute, până se rumenește la suprafață (pe toate părțile). Scoateți-l și lăsați-l să se răcească.
Pregătiți umplutura. Topiți restul de unt și adăugați ciupercile tocate mărunt. Prăjiți-le până se înmoaie, adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat și prăjiți-le încă 5 minute. Adăugați ierburile tocate, amestecați până se înmoaie și trageți amestecul de pe foc. Puneți umplutura într-un castron și lăsați-o la răcit.
După ce s-a răcit bine amestecul cu ciuperci, încorporați pieptul de pui tocat mărunt și pesmetul.
Puteți înlocui pieptul de pui cu ficat Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină, întindeți aluatul de foietaj. Așezați uniform umplutura într-un strat subțire, lăsând marginile foii de aluat libere.
Plasați mușchiul de vită în mijlocul foii de aluat și rulați aluatul. Pliați marginile dinspre exterior înspre interior pentru a nu se desface la coacere.
Tamponați mușchiul cu un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de zeamă.
Puneți rulada într-o tavă unsă cu unt cu aluatul pliat dedesubt. Ungeți rulada cu oul bătut pentru a obține crustă. Pentru un aspect mai interesant, crestați aluatul de deasupra în diagonală (tăiați din 3 în 3 cm, nu foarte adânc). Băgați tava cu rulada la frigider o jumătate de oră.
Încingeți cuptorul la 250ºC. Coaceți rulada între 30 și 40 de minute, în funcție de cum doriți carnea.
Scoateți rulada și lăsați-o la răcit un sfert de oră înainte de a o servi.
Rulada Wellington se servește felii (de aproximativ 3-5 cm grosime) cu sosuri și garnituri, după gust.
Trimisa de: Isac Luminita