Surpinzător de gustoasă, sănătoasă şi uşor de preparat, dulceaţa de morcovi este desert absolut savuros. Cine s-ar fi gândit că din legumele pe care de obicei le punem în ciorbă iese un atât de bun deliciu?

Iată cum să o prepari.

Ingrediente:

1 kilogram de morcovi
1 kilogram de zahăr
4 lămâi
migdale
4 linguri de cognac

Mod de preparare:

Taie morcovii rondele şi pune-i la fiert, aşa încât să fie acoperiţi de apă.
Lasă-i la foc mic, iar când au încep să fiarbă, amestecă-i până devin ca o pastă de piure. Adaugă zahărul, sucul de de la patru lămâi şi coaja rasă de la două lămâi. Amestecă compoziţia până devin ca un gem, apoi pune deasupra migdalele prăjite şi coniacul, continuând să o amesteci şi după ce ai luat-o de pe aragaz.

După ce s-a răcit, o poţi pune în borcane. Le fierbi apoi în bain marie.

După ce s-a răcit, poţi pregăti compoziţia pentru clătite.