Prajitura cu mere
60 minute
8 portii
Usor
Ingrediente pentru aluat
500 g faina
150 g unt
150 g zahar pudra
2 oua
1 praf de copt
3 linguri smantana
Ingrediente pentru umplutura
2 linguri gris
1 kg mere
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
50 g unt
Ingrediente pentru decor
1 plic zahar pudra
Mod de preparare:
1. Se spala merele si se dau pe razatoare. intr-o cratita, se topeste untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara si se calesc.
2. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se framanta bine cu mana, dupa care se imparte in doua parti. Se intind doua foi de marimea tavii in care se coace prajitura.
3. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune prima foaie. Se presara gris, dupa care se intinde compozitia de mere. Se acopera cu cea de-a doua foaie, iar cu o furculita se inteapa foaia, din loc in loc.
4. Se da la cuptor pentru 35-40 de minute.
5. Se pudreaza cu zahar pudra.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews