1. Medalioanele de somon se trec printr-un jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare și piper. Se încinge grătarul și se unge cu ceapă albă.
2. Se taie lămâile felii și se condimentează cu sare grunjoasă. Se pune un strat de lămâi, iar deasupra se pun medalioane de somon și se acoperă cu un alt strat de lămâi.
3. Se lasă să se înăbușe la foc mediu și se răsucesc la intervale mici de timp. Spre sfârșit, se scot feliile de lămâie și se mai lasă somonul 5-10 minute să se rumenească.
4. Se curăţă și se spală legumele. Broccoli se opărește în apă cu sare și apoi se desface bucheţele. Se topește untul și se înăbușe dovleceii tăiaţi cubuleţe, porumbul, ardeii și bucheţelele de broccoli fierte. Se condimentează cu sare și piper și se servesc cu somonul fript. Se ornează cu feliuţe de lămâie.