Dovleac “rumenit” umplut cu carne
1. Se spală bine dovleacul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, apoi i se taie capacul, care se păstrează. Se scot seminţele şi o parte din miez, astfel încât să rămână o margine cu un diametru de 10 cm. Se presară sare în interior şi se unge cu ulei de măsline.
2. Se spală pieptul de pui şi se taie bucăţele, apoi se lasă la rece. Pâinea se înmoaie în smântână. Nucile se mărunţesc.
3. Bucăţelele de carne de pui se pun în blender împreună cu pâinea înmuiată în smântână şi se amestecă bine.
4. Se taie caşcavalul bucăţele. Se pune carnea tocată într-un bol, împreună cu nucile, jumătate de mozzarella mărunţită, coaja de lămâie şi piperul şi se amestecă bine.
5. Se umple dovleacul cu această compoziţie, se acoperă cu capacul său, se pune în tava de aragaz unsă cu puţin ulei şi se bagă în cuptorul încins la 180 °C, timp de 30 de minute. Se scoate apoi, i se ridică capacul şi se pune restul de
mozzarella feliată, se acoperă din nou şi se mai dă pentru încă 15 minute la cuptor.