Supă-cremă de legume
1. Se curăţă legumele, se spală bine şi se pun să fiarbă întregi în apă cu sare şi ulei. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic.
2. Separat, se curăţă fasolea fideluţă, se spală în apă călduţă şi se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate într-o sită să se scurgă. Se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie, pentru a nu-şi schimba culoarea.
3. După ce au fiert bine legumele, se scot, se scurg şi o parte din ele se pasează cu blenderul. Piureul obţinut se subţiază cu zeama în care au fiert şi se adaugă şi sucul de roşii.
4. Restul legumelor fierte se taie rondele şi se pun în ciorbă. Se mai lasă să dea în câteva clocote şi se opreşte focul. Se serveşte ornată cu pătrunjel şi ţelină.