Salată caprese
1. Se curăţă şi se spală roşiile, se taie feliuţe sau rondele subţiri şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet aromatic. Se potrivesc cu sare şi piper şi se lasă câteva minute la macerat.
2. Separat, se spală cimbrul şi busuiocul, se usucă pe un prosop absorbant şi se toacă mărunt. Se amestecă cu sare şi cimbru uscat şi se presară peste roşiile tăiate.
3. Brânza mozzarella se scoate din zer, se scurge bine şi se taie cubuleţe sau rondele. Se aşază bucăţile de brânză pe un platou şi se ornează cu roşiile şi sosul. Se mai stropesc cu ulei de măsline, dacă mai este nevoie, şi, pe deasupra, se adaugă busuiocul şi cimbrul.
4. Salata caprese se serveşte cu crutoane aromate sau foccacia crocantă, gratinată cu usturoi şi sos de roşii.